A weboldal további használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat

3D nyomtatott fénykép (litofán nyomtatás)

A 3D fénykép egy igazán ritka és egyedi ajándék. Örökítsd meg a legszebb pillanatokat egy különleges 3D nyomtatott ajándékkal. A 3D nyomtatott fénykép azon az elven alapul, hogy a különböző vastagságú fehér rétegeken keresztül a tárgy különbözőképpen ereszti át a fényt. Normál esetben a 3D-s kép csak egy fehér dombornyomatnak néz ki, de ha fény felé fordítjuk – azaz hátulról megvilágítjuk - pl. lámpa elé helyezzük, akkor rögtön előtűnik a szürkeárnyalatos fénykép. Ahol a nyomat vékonyabb ott világosabb lesz a kép, ahol pedig vastagabb ott sötétebb lesz a fénykép. Ezt a technikát (lithophane vagy magyarul litofán) eredetileg vékony porcelánlemezeknél kezdték el használni még az 1800-as évek elején.

  Egyedi 3D nyomtatott fénykép - litofán

1.) A fénykép 2.) A litofán világítás nélkül 3.) A litofán háttérvilágítással

 

Design

Többféle kivitelben is rendelhetsz nálunk 3D-s fotót, litofánt. Az egyiket íves kivitelben (3-féle méretben), ami az íves formának köszönhetően önmagában is megáll bármilyen egyenes, vízszintes felületen. A 3D-s fényképet egy kisebb kerettel együtt készítjük. Vagy a 3D nyomtatott egyedi fényképes, lithophane lámpát (4 oldalas). Valamint rendelhetsz nálunk kör vagy négyzetes alakú litofán kulcstartókat is, de elérhetők a keretbe beépített LED szalagos 3D fényképeink is. Ezek a különleges termékek 3D nyomtatással készülnek, fehér PLA (bioműanyag) anyagból. És ha egyedileg valamilyen más formában vagy méretben szeretnél rendelni, akkor írj nekünk bátran.

A rendelés menete

Az egyedi ajándékod elkészítéséhez természetesen szükségünk lesz majd fénykép(ek)re is. Íves kivitelnél és a kulcstartóknál a fénykép lehet álló vagy fekvő is a lámpánál pedig 4 db álló fotóra lesz szükségünk. De ne aggódj, mindenképpen jelentkezni fogunk, ha a képek nem lennének megfelelőek. Termékeinket itt lentebb megtalálod.

Milyen fényképet küldjek?

Igazából bármilyet, ami neked egy kedves emlék. Egy különleges családi pillanatról, ballagásról, diploma osztóról, esküvőről vagy kedvenc állatodról, nyaralásról. De ha egy régi jó minőségű családi fotót beszkennelsz, akkor azt is elküldheted nekünk.

És ha szeretnél még többet megtudni a litofánok világáról, akkor még itt is olvashatsz róla >>.

Rendezés:

Ötleted támadt és szeretnél egy másik modellt?

Számos kreatív elképzelést megvalósítottunk már a technológia segítségével. Készítettünk már Honda Civic alakú kulcstartót, fitnesz step pad kulcstartót, baglyos könyvtámaszt vagy éppen hip-hop-os asztali ceruzatartót is. Nálunk már 1 db-tól is rendelhetsz (nincs több száz darabos minimális rendelési mennyiség), de egyéni igényeknek megfelelően baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, kisebb cégeknek is készítünk ajándéktárgyakat.

Írd meg nekünk, milyen 3D nyomtatást szeretnél!