A weboldal további használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat

3D nyomtatási anyagok

ACÉL nyomtató anyag

Az acél a legolcsóbb fém 3D nyomtató anyag. Szilárdsága és kopásállósága miatt ideális teljes funkcionalitású egyedi tárgyak, ajándékok készítéséhez. A nyomtatási technológia miatt igen részlet gazdag modelleket lehet vele kinyomtatni. Az általunk szállított egyedi 3D nyomtatott acél termékek 60% 420-as rozsdamentes acél és 40% bronz ötvözete és Binder Jetting technológiával készülnek.

Kétféle felületkezelési utómunkával érhető el: a natúr, fényezett és az aranyozott, fényezett. A natúr acél világos acélos színű, felülete pedig finoman érdes tapintású. Az aranyozott acél arany színű, felülete pedig finoman érdes tapintású. Ilyen anyagból rendelhetők például az egyedi monogramos fém kulcstartóink.

Egyedi 3D nyomtatott ajándékok, acél

Tudj meg többet az acél alapanyagról

MULTICOLOR (kompozit por) nyomtató anyag

A Multicolor kompozit por az egyetlen olyan 3D nyomtató anyag, amely képes több millió színárnyalattal dolgozni. A kompozit porokat a CJP (Color Jet Printing) 3D nyomtatási technológiánál használják. A technológiából eredően igen nagy felbontással képes dolgozni, így a legfinomabb részleteket is képes megjeleníteni. Utólagos festést nem igényel. A nyomtatási technológia és a többszínűség lehetősége miatt rendkívül alkalmas dísztárgyak, makettek, modellek, szobrok és egyéb vizualizációt szolgáló tárgyak nyomtatására. A felülete kicsit szemcsés leginkább a homokkőhöz hasonló. Ilyen anyagból rendelhetők például az egyedi autós vagy rendszámtáblás kulcstartóink.

Egyedi 3D nyomtatott ajándékok, sokszínű

Tudj meg többet a Kompozit porról

Poliamid nyomtató anyag

A poliamid egy rendkívül sokoldalú kissé rugalmas de ugyanakkor erős anyag. A 3D nyomtatott poliamid termékek felülete kissé szemcsés, porózus. Számos szín rendelhető belőle. Ideális olyan egyedi ajándékok készítésére, ahol a modell komplexebb, mert ennek az anyagnak a 3D nyomtatása a technológiából kifolyólag (SLS) nem igényel alátámasztást éppen ezért a felülete is simább. A nyomtatási rétegek kevésbé láthatók, mint az alap 3D nyomtatási technológiáknál (FDM) anyagoknál (PLA, ABS).

Ilyen anyagból rendelhetők például az egyedi telefon tokjaink.

Egyedi 3D nyomtatott ajándékok, Poliamid

Tudj meg többet a poliamid-ról

PLA műanyag nyomtató anyag

A PLA műanyag (Polylactic Acid) egy környezetkímélő, biológiailag lebomló anyag. Olyan bio anyagokból készül, mint a kukoricakeményítő, cukornád, tápiókagyökér vagy burgonyakeményítő (ebből készülnek például a környezetbarát szatyrok is). A PLA műanyag nyomtatószálakat a szálhúzásos (FDM – Fused Deposition Modelling) 3D nyomatási technológiánál használják. A legtöbb színben ez a 3D-s nyomtatóanyag érhető el, de lehet akár áttetsző, fa-, vagy fémhatású is.
A rétegek kötése nagyon erős azonban maga az anyag nagyobb fizikai behatás esetén eltörhet. Komolyabb mérnöki termékekhez erősebb anyagot javasolunk, ezért a PLA leginkább dekorációs célú használatra vagy minta elemek készítésére (a végtermék méretének, megjelenésének és funkcionalitásának előzetes ellenőrzésére) ajánlott. Ilyen anyagból rendelhetők például az egyedi figurás könyvtámaszaink, 3D-s fényképeink (litofán) vagy az egyedi asztali telefontartóink.

Egyedi 3D nyomtatott ajándékok, PLA műanyag

Tudj meg többet a PLA-ról

ABS műanyag nyomtató anyag

Az ABS műanyag (Acrylonitrile Butadiene Styrene) egy erősebb és rugalmasabb anyag, mint a PLA, így ez egy a fizikai ellenállásnak komolyabban ellenálló 3D nyomtató anyag, és tartóssága és élettartalma is hosszabb (ebből készülnek például a LEGO elemek is). Az ABS műanyag nyomtatószálakat a szálhúzásos (FDM – Fused Deposition Modelling) 3D nyomatási technológiánál használják. Figyelni kell azonban, hogy az anyag UV állósága alacsony, így nem ajánlott kültéri, napsugárzásnak kitett helyen használni.
Az ABS ideális lehet olyan hétköznapi tárgyak, ajándékok 3D nyomtatásához, ahol a dekoráción túl használni is szeretnék a kinyomtatott terméket.

Tudj meg többet az ABS-ről

Minta darabok

Tudjuk jól, hogy más olvasni és tanulni ezekről az anyagokról, mint valóságban látni és tapintani őket. Sokan talán még soha nem találkoztak 3D nyomtatott termékekkel, és bizonytalanok az anyag minőségét illetően, ezért készítettünk mintadarabokat. A 3D nyomtatott mintadarabokat közelebbről látva biztos lehetsz benne, hogy könnyebb lesz eldönteni melyik anyagból rendeld meg egyedi 3D nyomtatott termékedet.

Mintadarabok