A weboldal további használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat

Blog, hírek

Itt olyan érdekes híreket olvashatsz, amit rólunk vagy a 3D nyomtatásról tudni érdemes.

A litofán

A litofán

A litofán nem új keletű dolog, mégis a 3D nyomtatásnak köszönhetően napjainkban a reneszánszát éli. Aki valami igazán különleges, ötletes ajándékot keres az interneten biztosan találkozott már például az egyedi fényképes 3D lámpákkal, amik ezzel a technológiával készülnek. De nézzük csak meg egy picit részletesebben mi is az a litofán, honnan ered, mi a mögöttes technológia, és hogy miket lehet a segítségével elkészíteni.

Csokoládé nyomtatás 3D nyomtatóval

Csokoládé nyomtatás 3D nyomtatóval

Mint azt már korábbi blog bejegyzéseinkben olvashattátok a 3D nyomtatásnak egyre szélesebb körű felhasználási területei jelennek meg. Most éppen a csokoládé 3D nyomtatásról hozunk nektek egy kis ízelítőt a nagyvilágból. Nekünk is több olyan 3D nyomtatással készült termékcsaládunk van, amit a konyhában fel tudtok használni - írtunk is róla - mint például az egyedi sütemény kiszúrók vagy éppen az egyedi cappuccinó és kávé szórók. Amiről viszont most írunk az nem egy 3D nyomtatott termék, hanem egy komplett 3D nyomtató, amivel csokoládékat, csokoládé figurás ételeket lehet 3D nyomtatni.

Környezettudatosság az irodánkban

Környezettudatosság az irodánkban

Egyik iskolai feladata volt a kisebbik lányomnak, hogy fogalmazást írjon arról, hogy az ő családja hogyan óvja a környezetet, milyen lépéseket tesz a környezetszennyezés megakadályozása és úgy általában a fenntarthatóság érdekében. Erről jutott eszembe, hogy mi is leírjuk, hogy mi a Manubimnál, akik 3D nyomtatással készítjük az egyedi termékeket, milyen lépéseket teszünk és tervezünk tenni a fenntarthatóság érdekében.

Egyedi kávé-, és cappuccino szórók készítése

Egyedi kávé-, és cappuccino szórók készítése

Ki gondolná, de egyre népszerűbb az egyedi kávé vagy cappcuccino szórók iránti érdeklődés. Tervezz Te is egyedi, 3D nyomtatással készült szórót, hogy a reggeled vidáman kezdődjön a kedvenc „üdítőd” smiley kortyolgatása közben. Egy egyedi kakaó-, vagy fahéj-szórással készült cappuccino sokkal jobban kifejezi az egyéniségedet, mint a millió számra gyártott tömegtermékek által készült sablonos csillagok, szívek, karácsonyfák és egyéb figurák.

Egyedi sütemény kiszúrók készítése

Egyedi sütemény kiszúrók készítése

Számos olyan ünnepi alkalom van, amikor egy egyedi sütiszaggató igazán jól jöhet a konyhádban és kedves kis meglepetést szerezhetsz a kisült finomságok fogyasztóinak. Készíts Te is egyedi 3D nyomtatással készült sütemény kiszúrókat, hiszen biztosan tudod, hogy ezek a személyes, különleges kis kiszúró formák sokkal jobban kifejezik az egyéniségedet, mint a millió számra készülő tömegtermékek.

Egyedi kulcstartók készítése - 3D nyomtatással

Egyedi kulcstartók készítése - 3D nyomtatással

Oldalunkat böngészve biztos Te is észreveszed, hogy az egyik legnépszerűbb termékünk és szolgáltatásunk az egyedi kulcstartók készítése, tervezése és gyártása. Ezek a kulcstartók az egyre népszerűbb 3D nyomtatás technológiájával készülnek. Ez a megoldás teszi lehetővé, hogy akár már 1 db-nál is megfizethető áron készítsünk egyedi különleges ajándékokat, promóciós termékeket.

A foci és a 3D nyomtatás

A foci és a 3D nyomtatás

A hetekben mindenki a fociról beszél, már legalábbis azok, akik szeretik a jó labdarúgást. Oroszországban javában zajlik a 2018-as labdarúgó világbajnokság ennek apropójából összegyűjtöttünk néhány érdekes hírt, ami a 3D nyomtatást és a labdarúgást összeköti.

Futurisztikus 3D nyomtatott beton házak

Futurisztikus 3D nyomtatott beton házak

A divat szakma után most betekintést nyerhetünk, hogy az építőipar egyik szegmense merre halad az additív gyártási technológiák területén. Nem hinnénk, de bizony beton házak építésére is hamarosan használhatják majd a 3D nyomtatást. Erről számolt be a hollandiai Eindhovenben elindított Project Milestone névre keresztelt kísérlet, ami nem is annyira kísérlet, hiszen 2019-ben kereskedelmi céllal több házat is építenek majd a projekt keretén belül.

NIKE FLYPRINT – a 3D nyomtatott szövet

NIKE FLYPRINT – a 3D nyomtatott szövet

Előző blog bejegyzésünkben már említést tettünk az Adidas Futurecraft 4D sportcipőjéről és most nézzük, hogy a nagy versenytárs a Nike mire használja a technológiát. A napokban jelentették be, hogy hogyan használja ki a Flyprint névre keresztelt 3D nyomtatással készült textil anyagot sportcipőinek fejlesztésénél.

Elindítottuk blogunkat!

Elindítottuk blogunkat!

Itt az ideje, hogy ne csak vásároljatok nálunk, hanem több érdekes információhoz, hírhez is hozzájussatok a 3D nyomtatás és az egyedi termékek, ajándékok készítésének nagy világából. Ezért úgy döntöttünk, hogy elindítjuk blogunkat. Olvassatok minket és hívjatok másokat is, hogy ők is tudjanak róla.