A weboldal további használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat

3D printing

Kreatívitás papírfonó sablonok segítségével

2024. 02. 09. 00:00:00

A fonás (készüljön az papírból, peddignádból vagy egyéb alapanyagból) egy régi, mégis időtlen kézműves technika, amely lehetővé teszi, hogy különféle dísz-, vagy használati tárgyakat hozzunk létre, mint például kosarakat, asztaldíszeket, ablakdíszeket, kaspókat, vagy éppen gyümölcs tárolókat. Annak érdekében, hogy a fonás valóban könnyen és hatékonyan kivitelezhető legyen, a kezdeti lépésekhez sokan előszeretettel használnak különböző mintájú úgynevezett kosár-, vagy papírfonó sablonokat. Természetesen ezeket a sablonokat is 3D nyomtatással készítjük, mint minden más egyedi termékünket.  smiley

A litofán

2021. 06. 14. 00:00:00

A litofán nem új keletű dolog, mégis a 3D nyomtatásnak köszönhetően napjainkban a reneszánszát éli. Aki valami igazán különleges, ötletes ajándékot keres az interneten biztosan találkozott már például az egyedi fényképes 3D lámpákkal, amik ezzel a technológiával készülnek. De nézzük csak meg egy picit részletesebben mi is az a litofán, honnan ered, mi a mögöttes technológia, és hogy miket lehet a segítségével elkészíteni.

Csokoládé nyomtatás 3D nyomtatóval

2021. 03. 13. 10:42:10

Mint azt már korábbi blog bejegyzéseinkben olvashattátok a 3D nyomtatásnak egyre szélesebb körű felhasználási területei jelennek meg. Most éppen a csokoládé 3D nyomtatásról hozunk nektek egy kis ízelítőt a nagyvilágból. Nekünk is több olyan 3D nyomtatással készült termékcsaládunk van, amit a konyhában fel tudtok használni - írtunk is róla - mint például az egyedi sütemény kiszúrók vagy éppen az egyedi cappuccinó és kávé szórók. Amiről viszont most írunk az nem egy 3D nyomtatott termék, hanem egy komplett 3D nyomtató, amivel csokoládékat, csokoládé figurás ételeket lehet 3D nyomtatni.

Egyedi kávé-, és cappuccino szórók készítése

2020. 10. 20. 00:00:00

Ki gondolná, de egyre népszerűbb az egyedi kávé vagy cappcuccino szórók iránti érdeklődés. Tervezz Te is egyedi, 3D nyomtatással készült szórót, hogy a reggeled vidáman kezdődjön a kedvenc „üdítőd” smiley kortyolgatása közben. Egy egyedi kakaó-, vagy fahéj-szórással készült cappuccino sokkal jobban kifejezi az egyéniségedet, mint a millió számra gyártott tömegtermékek által készült sablonos csillagok, szívek, karácsonyfák és egyéb figurák.

Egyedi sütemény kiszúrók készítése

2019. 11. 02. 11:29:27

Számos olyan ünnepi alkalom van, amikor egy egyedi sütiszaggató igazán jól jöhet a konyhádban és kedves kis meglepetést szerezhetsz a kisült finomságok fogyasztóinak. Készíts Te is egyedi 3D nyomtatással készült sütemény kiszúrókat, hiszen biztosan tudod, hogy ezek a személyes, különleges kis kiszúró formák sokkal jobban kifejezik az egyéniségedet, mint a millió számra készülő tömegtermékek.

Egyedi kulcstartók készítése - 3D nyomtatással

2019. 01. 17. 22:35:05

Oldalunkat böngészve biztos Te is észreveszed, hogy az egyik legnépszerűbb termékünk és szolgáltatásunk az egyedi kulcstartók készítése, tervezése és gyártása. Ezek a kulcstartók az egyre népszerűbb 3D nyomtatás technológiájával készülnek. Ez a megoldás teszi lehetővé, hogy akár már 1 db-nál is megfizethető áron készítsünk egyedi különleges ajándékokat, promóciós termékeket.

Futurisztikus 3D nyomtatott beton házak

2018. 06. 17. 09:27:02

A divat szakma után most betekintést nyerhetünk, hogy az építőipar egyik szegmense merre halad az additív gyártási technológiák területén. Nem hinnénk, de bizony beton házak építésére is hamarosan használhatják majd a 3D nyomtatást. Erről számolt be a hollandiai Eindhovenben elindított Project Milestone névre keresztelt kísérlet, ami nem is annyira kísérlet, hiszen 2019-ben kereskedelmi céllal több házat is építenek majd a projekt keretén belül.

NIKE FLYPRINT – a 3D nyomtatott szövet

2018. 06. 11. 21:42:26

Előző blog bejegyzésünkben már említést tettünk az Adidas Futurecraft 4D sportcipőjéről és most nézzük, hogy a nagy versenytárs a Nike mire használja a technológiát. A napokban jelentették be, hogy hogyan használja ki a Flyprint névre keresztelt 3D nyomtatással készült textil anyagot sportcipőinek fejlesztésénél.